Пам’яті героїв Крут

2015-01-28

/Files/images/kruti/Учні 5 кл  розглядають книжкову полицю.jpg Учні 5-го класу знайомляться з матеріалами книжкової полиці "Крути - наша слава, наша історія"

Дата 29 січня увійшла в українську історію як день пам’яті мужніх героїв, що душу й тіло поклали за самостійність, волю та незалежність Батьківщини. Це був бій на залізничній станції Крути під селищем Крути. Ця жертовна любов зародилася в серцях молодих людей – представників українського студентства: „Понад все вони любили свій коханий край”, — писав Павло Тичина.

На похороні у Києві, біля Аскольдової могили, президент Михайло Грушевський назвав юнаків, які загинули в нерівній боротьбі, героями, а поет Павло Тичина присвятив героїчному вчинкові вірш під назвою «Пам'яті тридцяти». Десятиріччями історія бою або замовчувалася, або обростала міфами і вигадками. Лише згодом, у 2006 році на місці бою встановлено пам'ятник.

Вшановуючи пам'ять про загиблих студентів у шкільній бібліотеці було організовано тематичну книжкову полицю «Крути - наша слава, наша історія», з якою могли ознайомитися всі наші учні.

Кiлькiсть переглядiв: 145

Коментарi