Мітинг пам'яті М.Руснака

2015-11-02

/Files/images/2015-2016_nr/den_zahisnika_ukrani/clip_image002.jpg

2 листопада у Жовтневій ЗОШ відбувся урочистий мітинг, присвячений річниці загибелі воїна АТО Миколи Руснака. Рік тому, 2 листопада 2014 року о 7.30 ранку, на блокпосту біля Маріуполя рядовий Руснак разом із майором Загребельним зупинили підозрілий автомобіль. Українські бійці прийняли на себе всю силу вибухівки, якою була нашпигована машина сепаратистів. Ціною власного життя наші воїни зберегли життя десяткам мирних жителів Маріуполя.

Саме в нашій Жовтневій ЗОШ Микола навчався і саме тут, в травні 2014 року, на будівлі школи була встановлена меморіальна дошка його пам’яті.

На мітингу були присутні голова Степківської сільської ради Дудко Віктор Миколайович, голова профспілкової організації ДП ДГ «Зоряне» Константинова Олена Карпівна, учасник бойових дій в зоні АТО Михайлюк Олександр Володимирович, вчителі та учні школи, працівники дитячого садка «Зернятко» разом зі своїми вихованцями.

Зі спогадами про загиблого випускника школи виступила директор школи Пономаренко Лариса Віталіївна, а про бойовий шлях Миколи згадав сільський голова Віктор Миколайович Дудко. Учні школи Інна Ярмульська, Ангеліна Дудар, Владислав Константінов, Карина Кіщук прочитали вірші в пам'ять про героїв-захисників України. Традиційна хвилина мовчання по Миколі Руснаку і загиблим в АТО та довге звучання "Плине кача" дало можливість присутнім згадати про всіх тих, хто віддав своє життя за незалежність України. По закінченню мітингу дорослі і діти поклали квіти до меморіальної дошки "Пам’яті Миколи Руснака".

/Files/images/2015-2016_nr/den_zahisnika_ukrani/clip_image 002.jpg

Напередодні сумної дати на могилу Миколи провідати та пом’янути загиблого друга приїздили і його бойові товариші-однополчани.

"Герої не вмирають. Вони лише відходять у вічність, залишаючи за собою ідеї, справи, послідовників... Слава Україні! Героям Слава!" - такими словами педагога-організатора школи Валентини Василівни Бойченко закінчився мітинг-пам’яті за загиблими воїнами АТО та річниці загибелі Миколи Руснака.

Допоки ми живі – житиме пам'ять про наших героїв. Тож нехай кожен з нас збереже в своєму серці маленький спогад і Микола житиме вічно, житиме в наших серцях.

Кiлькiсть переглядiв: 259

Коментарi